FIFA 12

FIFA 12 (Android) 1.3.97

Deze download is niet langer beschikbaar. Reden kan zijn dat het programma niet langer beschikbaar is, er een veiligheidprobleem gedetecteerd werd of omwille van een andere oorzaak. Overweeg de volgende alternatieven

FIFA 12: Topgame voor Android

Dit programma is helaas niet meer beschikbaar als download. We raden je aan om FIFA 15 Ultimate Team te downloaden als alternatief. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Uitstekende graphics
  • Verbeterde gameplay
  • Uitgebreide online-functies

TEGEN

  • Wij hebben ze niet gevonden

Excellent
9

Dit programma is helaas niet meer beschikbaar als download. We raden je aan om FIFA 15 Ultimate Team te downloaden als alternatief.

FIFA 12, de nieuwste voetbaltitel van Electronic Arts, is er ook voor je Android-telefoon. Ieder jaar verschijnt er een verse versie van deze voetbalgame; toch weten ze van FIFA 12 een echt andere game dan FIFA 11 te maken.

Wat is er nieuw in FIFA 12?

Tot FIFA 11 richtte Electronic Arts zich vooral op bezitters van een Playstation 3 en Xbox 360. Vanaf FIFA 12 achten ze de pc en mobiele telefoon echter gelijkwaardig; dit houdt in dat je niet zomaar een 'geporte' kloon van de PS3 krijgt, maar een volwaardige game van dezelfde kwaliteit.

De afgelopen jaren heeft FIFA het stokje van 'meest succesvol voetbalspel' overgenomen van Pro Evolution Soccer (PES). Om voorop te blijven komt EA dit jaar met 3 pijlers waarop de FIFA-serie verder moet ontwikkelen: precision dribbling, tactical defending en de player impact engine. Vooral laatstgenoemde heeft een grote invloed op de gameplay.

Wat betekent dat?

De player impact engine in FIFA 12 bepaalt hoe spelers reageren wanneer ze met elkaar in contact komen. Dit ziet er nu een stuk realistischer uit dan voorheen (toen er nog wel eens een arm verdween in het lichaam van de tegenstander). Je ziet het effect vooral terug wanneer 2 voetballers springen in een kopduel; niet altijd komen ze weer netjes op hun voetjes terug. Het fysieke contact is zeer natuurgetrouw weergegeven in FIFA 12.

Precision dribbling houdt in dat de spelers zich bewuster zijn van waar ze zich op het veld begeven. Dichterbij de zijlijn ben je bijvoorbeeld voorzichtiger want je wilt niet dat de bal over de lijn gaat. Verder schermen de voetballers zich af in balbezit om het zo erg lastig te maken voor de verdedigers.

Tactical defending zorgt ervoor dat de verdedigers in FIFA 12 een stuk natuurgetrouwer reageren. In plaats van vol op de tegenstander te springen, schaduwen ze hem nu en proberen hem in een hoek te drijven. Jij bepaalt zelf hoe dicht ze er op moeten zitten. Verder is de manier van rugdekking geven verbeterd. Er komt nu niet zomaar de dichtstbijzijnde speler helpen, maar degene die er tactisch het beste voor staat.

Zoals altijd heeft FIFA 12 de licenties van alle nationale competities, dus je speelt met je favoriete club en spelers. Tevens verwerkt de game iedere transfers (zowel winter- als zomertransfers), waardoor alle teams in het spel exacte kopieën zijn van de echte club. De online-modus is nog verder uitgebreid in FIFA 12. Behalve het online spelen tegen je vrienden (wat je al gewend was) is er een veel groter sociaal element. Zo komt er een wereldwijd scorebord waarop je jouw verrichtingen vergelijkt met die van andere spelers.

Wat mag je verwachten van de FIFA 12 demo?

In FIFA 12 demo krijg je de beschikking over Manchester City, AC Milan, Olympic Marseille, Borussia Dortmund, Barcelona en Arsenal. De opties zijn vrij beperkt; keuze voor de bal, weertype en lengte van de helften zijn (vrijwel) niet in deze demo verwerkt. Alle andere aspecten van de game zijn ook achterwege gelaten. Je speelt dus enkel een oefenpotje, maar dit geeft je toch een goede indruk van FIFA 12.

FIFA 12 wordt een prachtig voetbalspel dat wellicht FIFA 11 maar ook Pro Evolution Soccer doet vergeten. De graphics zijn weer van hoge kwaliteit en ook de gameplay is om je vingers bij af te likken.